Tutorial

Stäng av PIN-kod

  • 16 September 2019
  • 0 kommentarer
  • 43655 visningar

  • Community Manager
  • 1121 kommentarer

Funkar inte bredbandet? Det kan bero på att ditt SIM-kort är låst med en PIN-kod, vilket kan vara lite svårt att slå in på routern eller modemt. Följ denna guide för hur man stänger av PIN-koden och underlätta surfandet.
 

5a57f19d-26fc-4f4c-894c-8db8fcf29a8e.png

 

Stäng av PIN-koden

 

:warning: Vi rekommenderar inte att stänga av PIN-koden till ditt SIM-kort för mobil- eller bredbandsabonnemang som du använder utanför ditt hem för din egna säkerhet.


Börja med att sätta i SIM-kortet i din mobil och slå in PIN-koden för att låsa upp SIM-kortet. Du kan klicka här för att komma till en guide vart du hittar PIN-/PUK-koden till ditt SIM-kort.

Därefter beroende på vilken mobil du har gör du följande:

 

iPhone

Android

Huawei

 

Du kan även använda dig utav gränssnittet till din router.

Vanligtvis når du gränssnittet genom att öppna upp din webbläsare för att sedan i adressfältet skriva in sifferkombinationen: 192.168.1.1

Om det är så att du inte når routerns gränssnitt med hjälp av detta, vänligen kontrollera routerns bruksanvisning eller kontakta supporten för den routern som du har för vidare hjälp med att just nå gränssnittet och hur du navigerar där.

Om du däremot når gränssnittet, så loggar du in med inloggningsinformationen som vanligtvis även den oftast finns med i bruksanvisningen. Här inne kan du sedan skriva in din PIN-kod genom inställningsmenyn.


Detta ämne är stängt för kommentarer
Static Template