Fråga

Förskottsbetalning för hela året

  • 21 december 2020
  • 2 kommentarer
  • 157 visningar

Jag har tre vuxna barn.  Två av dem har hallon som operatör.  De vill inte ha vanliga julklappar, de är för gamla för sådant. Jag skulle vilja ge dem deras bashallonabonnemang i present för hela 2021 till jul.  Hur kan jag göra det?

Måste finnas en funktion där jag betalar i förskott eller deponerar 199 kr/mån eller vad de nu har för abonnemang 12 mån framåt. Sen får de själva betala mot faktura det de ev. använder sina telefoner till betalning med.

Återkom till mig ASAP för tips hur det kan ordnas.


2 svar

Hejsan @Connect!

Vilken fin idé! :gift: Om det är möjligt beror lite på hur dina barn betalar sina abonnemang i dagsläget.

Om dom är kortkunder, det vill säga betalar månadskostnaden direkt med sitt kort är jag rädd för att detta inte kommer att fungera. Detta för att det inte finns något sätt att manuellt betala in som kortkund utan det dras automatiskt och endast beloppet för den månaden. Det finns liksom inget OCR-nummer eller bankgironummer kopplat till kortkunder.

Om dom är fakturakunder däremot är detta något som skulle gå. Som fakturakund kan man alltid betala in ett högre belopp mot en faktura som då blir ett innestående belopp mot nästa faktura. Så tekniskt sätt kan man betala in vad som motsvarar ett helt år av en månadskostnad mot ett OCR-nummer så rullar kvarstående belopp vidare mot nästa faktura tills det tar slut. 

God jul! :santa:

Nu har jag betalat för min dotter som pluggar och säkert blir jätteglad för att hon slipper tänka på fakturorna i ett år.  När hon får veta det.  Och det var ju bra att jag fick in det i systemet med hallons nya fakturapartner, Billogram.

Jag har tagit upp idén tidigare via hallon, men den lotsas alltid vidare till någon annan enhet och där dör förslaget. Första gången jag tog upp det sa supporten dessutom att överskottet utöver fakturabeloppet skickas tillbaka. 

Men idén är så bra att hallon borde marknadsföra den aktivt.  Föräldrar som vill betala för barnens räkning måste vara en väldigt bra julklapp.  Och skulle antagligen kunna lotsa fler kunder till hallon.

God Jul!

Svara