Klistrad tråd

Misslyckad nummerflytt


Användarnivå 6
Emblem +8
  • Community Manager
  • 1548 kommentarer
Ibland kan det vara någonting som stoppar nummerflytten till oss från att godkännas, men frukta icke; det går såklart att lösa!

Vi meddelar dig självklart via SMS och mejl om det skulle vara så att din nummerflytt inte går igenom.

Viktigt! Tänk på att abonnemanget inte avslutas om nummerflytten nekas, utan fortsätter med ett nummer tilldelat ifrån oss istället.

I mejlet du får framgår både varför flytten inte gått igenom och hur du åtgärdar detta, och nedan har vi även listat de vanligaste anledningarna till att flytten nekas.

Numret står i ett annat namn/personnummer hos din gamla operatör
Lösning: Registrera om abonnemanget till rätt namn hos den gamla operatören – alternativt ångra köpet du har gjort hos hallon och teckna ett nytt abonnemang hos oss igen, men i rätt personnummer.

Numret är ett anonymt/oregistrerat kontantkort
Lösning: Kontakta din gamla operatör och registrera kontantkortet i ditt namn och personnummer.

Ditt nummer är avslutat hos din gamla operatör och är inte öppnat för flytt
Lösning: Kontakta din gamla operatör och be de öppna upp numret för flytt

Ditt gamla abonnemang har fortfarande bindningstid
Lösning: Avvakta med flytten av numret – alternativt köp ut din resterande bindningstid hos din gamla operatör. Det kan du göra genom att kontakta dem.

När problemet är löst kan du enkelt göra en ny nummerflytt via Mina Sidor. Då kommer det se ut så här:Om du klickar på ”Försök igen” kommer en ny nummerflytt att begäras av samma nummer som första gången.

En flytt tar 3-5 arbetsdagar, och under tiden du väntar får du självklart ett tillfälligt nummer hos oss så du kan utnyttja ditt abonnemang ändå.

16 svar

Min "Försök igen" knapp saknas. Vad ska jag göra?
Användarnivå 6
Emblem +8
Rubban skrev:

Min "Försök igen" knapp saknas. Vad ska jag göra?Hej @Rubban!

Om du kontaktar vår kundservice hjälper vi dig! 🙂
och hur gör jag det?
Användarnivå 6
Emblem +8
Rubban skrev:

och hur gör jag det?Om du klickar på Kontakta oss högst upp till höger här på forumet så kan du välja om du vill mejla eller chatta med oss.
Hej! Jag har problem med en nummerflytt som jag ska göra till er, har kontaktat min gamla operatör Vimla! som säger att det inte ska vara något problem. Dom har godkänt den och myndigheten som sköter allt har också gett grönt ljus, men har ändå fått den nekad står det.
Trycker jag på försök igen så kommer jag ingenstans, står bara "oops, du har visst hamnat fel" eller nåt liknande.
Vad exakt ska jag göra?
Mvh/ Jonas
Har exakt samma problem som dig Jonas. Är inte bunden längre hos Halebop men det står att nummerflytten har nekats. Och när jag klickar på försök igen så får jag bara ett felmeddelande.
Användarnivå 6
Emblem +8
Hej på er @Jonas Gustavsson & @Fifflio!

Det var faktiskt ett tekniskt fel hos oss, men det ska vara löst nu. Jag ber om ursäkt för detta & tackar för tålamodet! 🙂
Abonnemanget jag har är bundet tom.28 december går det att lägga in om flytt i förväg?
Användarnivå 6
Emblem +8
K.Möller skrev:

Abonnemanget jag har är bundet tom.28 december går det att lägga in om flytt i förväg?Hej @K.Möller!

Om du kontaktar oss per mejl eller chatt kan vi hjälpa dig avbryta nummerflytten. 🙂
Jag undrar när man efter att ha registrerat sim-kort kan tro att det går att flytta? Den andra frågan blir - om abonnemanget löper och jag inte har tillgång hur sker debitering? Och om nu konvertering inte går igenom var finner jag uppgift om mitt andra nummer?
Användarnivå 3
Emblem +2
Hej @Maze1210!

Om det är så att du har registrerat numret i ditt personnummer hos den tidigare operatören, så kommer det gå fint att flytta över numret till oss.

För att vi ska kunna göra ett nytt försök behöver du kontakta vår kundservice så kommer de att hjälpa dig.

Du kan se ditt nuvarande nummer på Mina sidor och det går att använda redan nu.

Allt gott!
Jag får inget felmeddelande om att nummerflytten har misslyckats men jag kan inte skicka sms och min iPhone har fortfarande det tillfälliga numret registrerat.
Varför går det inte att portera Hallons nummer till Hallon!?
Hej.

Ni säger att nummerflytt tar ca 2-3 dagar men det stämmer inte. Hos er är nummer avslutas men andra operatör säger att nummer är inte färdig. Ni har pågående ärande med nummerflytten. Hur lång tid tar det verkligen ? Där stor man utan fungerade mobil pga alla aktörer gör inte sitt. Är väldigt besviken. Hade 4 mobiler hos er med mycket dålig täckning trots att ni säger att alt är ok. Lovar inte om ni är inte säkra.
Användarnivå 3
Emblem +2
Hej @Asovic!

I det här fallet behöver du kontakta vår kundservice via mejl eller chatt så ska de självklart hjälpa dig med ditt ärende.
Hej.

Tack att du svarade. Har skrivit många mail till kundservis men ingen som svarar på dem. Började skriva i december att abonemanger inte fungerade sedan bytt leverantören men det är stopp ändå. Det stor att det är pågående ärande.
Tycker att det är dålig. En ända svar som jag fick att: vi ber om ursäkt men pga stor frånvaro av personalen men vi hjälper dig så fort vi kan...
Tvekar på att allt personal blev sjukskriven på en gång under mer än en månad. Väldigt besviken...

Svara