Hur kan jag ringa med dolt nummer?

  • 12 februari 2020
  • 0 kommentarer
  • 1912 visningar

Användarnivå 3
Emblem +2
  • Moderator
  • 269 kommentarer

De flesta av oss kanske aktiverat dolt nummer och busringt en kompis, mamma eller pappa någon gång i tiden när man var yngre. Men att kunna dölja sitt nummer är en användbar funktion som man även i vuxen ålder kan använda för ett mer legitimt syfte än en busringning. :calling:

 


 

Vi har sammanställt en guide som kan vara till hjälp för att aktivera dolt nummer när man ringer utgående samtal för iPhone och Android. Mer mobilmodeller kommer att läggas till gående vid efterfrågan.
 

Här finner ni inställningarna för iPhone.
Bilderna är från en iPhone XR 64GB med Dual-SIM.

 

:one: - Öppna inställningarna i mobilen.

  :two:  - Scrolla ner tills du hittar ‘Telefon’


:three: - Klicka på ‘Visa mitt nummer’ längre ner på listan.


:four: - (Ifall du använder två SIM-kort blir du ombedd att välja vilket nummer du vill dölja. I detta fall önskar jag att dölja numret för mitt primära SIM-kort, om du önskar att dölja båda numren upprepar du stegen för det andra SIM-kortet också.)


:five: - Bocka ur ‘Visa mitt nummer’ så att knappen är grå. 


Klart! :dizzy:

 

 

Här finner ni inställningarna för Android. 
Bilderna är från en Samsung Galaxy S10 Plus med dual-SIM.

 

 
:one: - Öppna Telefon-appen

 

 
:two: - Klicka på ‘Kompletterande tjänster’
 

 

 
:three: - Välj ‘Visa nummerpresentation’ 

 
:four: - Välj ‘Dölj nummer’. Om du har Dual-SIM behöver du upprepa stegen för det andra SIM-kortet också. 
 

Klart! :stars:

 

 

Om du inte önskar att ringa med dolt nummer permanent utan endast ett enstaka samtal så finns det en lösning för dig också!

Du skriver in #31# och sedan numret du ska ringa. Då kommer just det samtalet att ringas med dolt nummer. Notera att man behöver slå in/kopiera in numret manuellt i mobilens knappsats för att det ska funka. 

Exempel: #31#0701234567


Vänligen notera att kunna dölja sitt nummer via sin operatör är något som vi på hallon inte har de tekniska möjligheterna till att kunna erbjuda. Det är därav endast möjligt som hallon-användare att kunna göra dölja sitt nummer vid utgående samtal via mobilen, om den funktionen stöds av tillverkaren.
​​​
Hoppas att ni finner guiden till hjälp, om något känns otydligt är det självklart bara att hojta till nedan så besvarar vi självklart frågor som kan uppstå. 


Svar

Var först med att svara!

Svara